Bålmad
- Christina Grilfeldt

- May 27, 2022
- 1 min read
Updated: Jun 27, 2022
Sidste HjemmeHjerteskole inden Sommerferien står på Bålmad:
Fra David’s skoledagbog:
I halv regn/halv sol er vi i skoven for at sanke.
Forskellige vilde urter, de spæde nye, lysegrønne skud fra rødgranen, skovmærke, der dufter af mandel og vanilje og indeholder det samme stof, der er i kanel (kumarin).
Blomsterne bruges i desserter. Som smagsgiver og for skønhedens skyld.
Vi samler de vilde violer (mormors yndlingsblomst) der både dufter fantastisk og er så smukke.
Menuen består af : nye danske kartofler, fine gulerødder, broccolini og rababer/jordbær kompot -
alt lavet over ilden.
Vi benytter alle de vilde urter, vi har samlet:
De spæde, lysegrønne granskud koges med kartoflerne.
(Man kan også sylte granskuddene og spise dem som agurkesalat).
Gulerødderne grilles med skovsyre, løgkarse, og lidt olie .
Vi har lavet løgkarse salt, men hele planten kan bruges. Bladene har en mild hvidløgssmag, hvor roden er peberagtig og frøene smager lidt henad sennep.
Vores næste løgkarseprojekt er løgkarsechips - men herom nærmere.
Rabarberkompotten sødes med honningen fra vores lokale biavler, som vi besøgte sidste gang, samt masser af skovmærke.
Det er så vores lørdagsfrokost.
Naturen er virkelig både et skatkammer og et spisekammer.
Mens vi holder sommerferie er mormor og jeg blevet enige om, at se hvad vi kan sanke på stranden - og efter den store succes med shelterturen er vi også blevet enige om, at endnu et sommerferie projekt er shelter i baghaven godt skjult bag fyrretræerne.
Kærlig Sommerferie💕💕💕
David
og
mormor


Comments